Punkty ABC
yxz: Punkty A,B,C są dowolnymi niewspółliniowymi punktami w układzie współrzednych. Punkty M i N są
odpowiednio Środkiami odcinków AB i AC, a punkt P jest środkiem odcinka MN. Wykaż że dla
dowolnego punktu O, różnego od wymienionych punktów zachodzi równość
2*wektorOA+wektorOB+wektorOC=4wektorOP
10 kwi 20:37
hgd:
31 mar 21:45
rrr: punkt A=(Xa;Ya) ,B=(Xb;Yb) ;C=(Xc;Yc)
M=(1\2(XaXb); 1\2(Ya+Yb))
N=(1\2(Xa+Xc); 1\2(Ya+Yc)) i tak dalej stosując oznaczenia zgodnie z tręścią zadania
31 mar 23:08