matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne zadanie z Wykaż
yxz:
Wykaż że dla czworokąta ABCD przedstawionego na rysunku prawdziwa jest zależność |AC|=|BD|sinβ Prosze o pomoc.
10 kwi 20:25
Jack:
wiadomo czy |CD|=|DA| i |AB|=|BC|?
10 kwi 20:42
yxz:
niestety nie.
10 kwi 20:47