matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
pati:
POMOŻCIE ILE TO JEST CENTYMETRÓW 1/7(JEDNA SIÓDMA)Z 100CM NA140 CM
10 kwi 15:50
Kromka:
100cm*140cm=14000cm
2
14000*(1/7)=14000/7 − odwrotność 14000/7=2000cm
2
10 kwi 16:05