wartośc
Ala: prosze o pomoc

Oblicz wartośc liczby x= 5
13 −
13 * 81
12 +3
3 − 3
1 − 3
2.
10 kwi 13:14
R.W.16l: | | 16 | | 1 | | 163 | | 32 | | 163 | |
x= |
| −( |
| * |
| )+3(32−1−3)= |
| − |
| +3*5= |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 6 | | 6 | |
| | 131 | | 90 | | 41 | | 5 | |
=− |
| + |
| =− |
| =−6 |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
10 kwi 13:37
Ala: yyyy jestes wielki
10 kwi 13:41
10 kwi 13:42
Ala: ajj
10 kwi 13:45
TomeK: Odświeżę bo wyszło mi inaczej:
x=513−13*81 12+33−3−1−32=
=513−13*√81+27−13−9=
=513−13*9+27−13−9=
=513−3+27−13−9=
=2913−13−9=20
do moderatorów, tam jest 81 do potęgi 12 ale edytor wywala błąd.
26 mar 20:55
Ja: −3 x −3 = 9 ! a nie −9 !
29 kwi 13:14