matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z treścią
czarna:
Drzewo rzuca cień o długości 12m. Pień drzewa ma 2 metry wysokości i rzuca cień o długości 3 m. Oblicz wysokość drzewa.
10 kwi 12:53
kalafiorowa:
2
x
=
3
12
3x=24 x=8
10 kwi 12:56
czarna:
dzięki pozdrawiam
10 kwi 12:58