matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwód trójkąta
seba:
Oblicz obwód tego trójkąta wykorzystując dane z rysunku. Wynik zaokrąglij do 2 miejsc po przecinku.
9 kwi 19:00
Godzio:
8
sin35 =
AB
AB = ... 180 − 100 = 80
8
sin80 =
CB
8
tg80 =
DC
8
tg35 =
AD
AD − DC = CA odczytaj wartosci z tablic i podstaw
9 kwi 19:05