matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Kaasia:
oblicz: 2/x<1
9 kwi 18:45
Wydi:
2
<1
x
2−x
<0
x
x(2−x)<0 x=0 lub x=2 x∊(−
∞
;0)U(2;+
∞
)
9 kwi 19:13
Kaasia:
a mam pytanie: jaka jest dziedzina? czy zero odpada?
9 kwi 19:23
Wydi:
D
f
=R\{0} bo x≠0
9 kwi 20:16
Wydi:
9 kwi 20:16