Funkcja kwadratowa
An.: 1. Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= α(x−2)2−3
Wiadomo, że różnica między miejscami zerowymi tej funkcji wynosi 6. Wyznacz punkty przecięcia
wykresu funkcji f z osiami układu współrzędnych.
9 kwi 18:30
An.: Pomoże ktoś?
9 kwi 19:33
Jack:
| | x1+x2 | |
Współrzędna x wierzchołka paraboli to średnia arytmetyczny pierwiastków, więc |
| =2.
|
| | 2 | |
Ponadto wiadomo, że x
1−x
2=6.
Dalej już prosto.
9 kwi 20:03
.: jak dla kogo.. mógłbyś całe pomóc? Jestem noga z matematyki
9 kwi 20:04
An.: Ponawiam.
10 kwi 13:51
Miłosz: musisz to zrobic ukladem rownan..
10 kwi 22:04
An.: a moglibyście mi dać układ? Sama sobie resztę zrobię
11 kwi 16:57