zad. maturalne
Karola:
zadanie maturalne; Liczbą mniejsza od zera jest
a) −32
b) (−3)2
c) √2 − 1,4142
d) |3,14 − pi|
9 kwi 16:22
Dziaku: odp 1 gdyz.
b.) (−3)
2 = −3 * −3 = 9
c.)
√2 = 1,4142 wiec wyjdzie 0
d.) wartosc bezwzgledna jest zawsze dodatnia. Ja bym tak to rozumial

Bo w a bierzeesz tylko 3 do kwadratu czyli −3
2 = −(3*3)
9 kwi 16:27
Karola: super dziekuje
9 kwi 16:29
hjjuyjy: co
9 kwi 16:39
damian:
9 kwi 16:39
Karola: jak cos nie tak?
9 kwi 16:42
Godzio: wszystko ok

−3
2 = −9
9 kwi 16:48
Dziaku: Jak cos czekam na znalezienie bledu, tzn ja to bym tak robil

Blad jest?
9 kwi 16:48
Karola: na pewno jest dobrze
9 kwi 16:56