stozek
kaśka: Wysokość stożka jest dziewięciokrotnie mniejsza od jego promienia. Oblicz pole powierzchni
bocznej tego stożka, jeżeli jego objętość jest równa 125π cm3
9 kwi 12:42
kaśka: pomoże mi ktoś

? proszę
9 kwi 16:10
Dziaku: Masz jakies odp do tego?
9 kwi 16:25
kaśka: niestety nie
9 kwi 16:25
Dziaku: | | √15 | |
Niech ktos inny zrobi bo mi nie wychodzi  tzn promien wyszedl mi np |
| |
| | 3 | |
wiec niestety nie pomoge
9 kwi 16:47
kaśka: trudno , dzieki chociaż za chęci
9 kwi 19:32
Godzio: r = 9H
| | 1 | |
V = |
| πr2H = 3πr3 = 125π |
| | 3 | |
r = ...
H
2 + r
2 = l
2
l = ...
P
b = πrl
rób dokładnie obliczenia bo nie są łatwe
9 kwi 19:59
kaśka: no własnie juz wiem że nie są łatwe , jeśli dodatkowo kuleje sie z matematyką , nie moge sobie
zupelnie z tym poradzić
9 kwi 20:11
kaśka: Godzio ..możesz mi to obliczyć ..proszę
9 kwi 20:23
kaśka: pomoże mi ktoś zrobić te obliczenia
9 kwi 21:05