matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
martyna:
Oblicz objętość i pole powierzchni metalowej kulki, jeżeli jej promień jest równy 1,5 cm.
9 kwi 12:33
driver:
4
4
V=
πR
3
≈
*3,14*1,5
3
=.....
3
3
P=4πR
2
≈4*3,14*1,5
2
=.....
9 kwi 21:43