matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Agata :
Oblicz: log
2
27 + log
2
2
9
+ log
2
2
3
9 kwi 12:13
Eta:
log
a
b+log
a
c+log
a
d= log
a
(b*c*d) zatem: log
2
27+log
2
2
9
+log
2
2
3
= log
2
(27*
2
9
*
2
3
)= log
2
4= 2
9 kwi 22:50