| π | ||
napewno ma być mnożenie pomiedzy 2x i | ? | |
| 2 |
| π | 1 | |||
sin2(2x * | ) = | |||
| 2 | 2 |
| π | √2 | π | √2 | |||||
sin(2x * | ) = | v sin(2x * | ) = − | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| π | √2 | |||
sin(2x * | ) = | |||
| 2 | 2 |
| π | π | π | 3π | |||||
2x * | = | + 2kπ v 2x * | = | + 2kπ | ||||
| 2 | 4 | 2 | 4 |
| 1 | 3 | |||
x = | + 2k v x = | + 2k k∊C | ||
| 4 | 4 |
| π | √2 | |||
sin(2x * | ) = − | |||
| 2 | 2 |
| π | π | π | 5π | |||||
2x * | = − | + 2kπ v 2x * | = | + 2kπ | ||||
| 2 | 4 | 2 | 4 |
| 1 | 5 | |||
x = − | + 2k v x = | + 2k k∊C | ||
| 4 | 4 |
| π | ||
no to napewno nie może być mnożenie pomiedzy 2x i | ... | |
| 2 |
| 3 | ||
a ten ostatni x nie będzie x=− | +2k? | |
| 4 |
mój błąd
| π | √2 | |||
sin(2x + | ) = | |||
| 2 | 2 |
| π | π | π | 3 | |||||
2x + | = | + 2kπ v 2x + | = | π + 2kπ | ||||
| 2 | 4 | 2 | 4 |
| −π | π | |||
2x = | + 2kπ v 2x = | + 2kπ | ||
| 4 | 4 |
| −π | π | |||
x = | + kπ v x = | + kπ | ||
| 8 | 8 |
| π | √2 | |||
sin(2x + | ) = − | |||
| 2 | 2 |
| π | π | π | 5 | |||||
2x + | = − | + 2kπ v 2x + | = | π + 2kπ | ||||
| 2 | 4 | 2 | 4 |
| −3π | 3π | |||
2x = | + 2kπ v 2x = | + 2kπ | ||
| 4 | 4 |
| −3π | 3π | |||
x = | + kπ v x = | + kπ | ||
| 8 | 8 |