matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
klementyna:
Proszę o sprawdzenie poprawności wykonanych obliczeń
Oblicz wartość funkcji y=x−4 dla argumentu x=
2
13
a, jeżeli a=[3*(2
2
3
)
2
− 2
√
4
] : (
3
4
)
−1
a=[3 *
64
9
− 4] :
4
3
a=
52
3
*
3
4
a=13 czyli x=
2
13
*13 x= 2 y=2−4 y=−2 dobrze? czy zrobiłam gdzieś błąd?
8 kwi 22:01
klementyna:
8 kwi 22:11