parametry
Zadanie: Wyznacz wartość parametru c , dla którego do wykresu funkcji f należy punkt K, gdy
f(x)= − x2 + c K=(−1,3)
8 kwi 21:31
): Pomóżcie mi
8 kwi 22:00
klementyna: 3= − 1+c
3+1 = c
c=4
albo
3= 1+c
3−1 = c
c=2
kurcze zawsze mam problem z tym minusem
8 kwi 22:08
klementyna: musisz obliczyć −1
2 a w funkcji masz −x
2, więc już sam/a oblicz ten kwadrat, bo zawsze
zapominam jak to będzie
8 kwi 22:10
Godzio: 1 wersja ok
8 kwi 22:10
Godzio:
− (−1)2 = − 12 = − 1
8 kwi 22:10
klementyna: o, no to świetnie
8 kwi 22:10
(: Dziękuję Wam bardzo
8 kwi 22:14