bryły
martyna: Proszę o pomoc. Wysokośc stożka równa się 5 cm a tworząca jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem 30 stopni. Oblicz objętość i pole powierzchni bocznej stożka.
8 kwi 20:54
martyna : Kto mi pomoże ..proszę
8 kwi 21:28
driver:
| | r | | h | | 5 | |
ctg300= |
| →r=5√3, sin300= |
| →12= |
| →l=10 |
| | h | | l | | l | |
P
b=πrl=.....
8 kwi 21:30
kalafiorowa: jakiego stozka? bo to wazne, powinno byc podane w zadaniu
8 kwi 21:30
kalafiorowa: oooj pomylilam z ostroslupem
8 kwi 21:31
martyna : nie ma podane w zadaniu jaki to stożek
8 kwi 21:31
martyna : a mozesz mi to "jasniej" napisac bo dla mnie to zupełnie czarna magia
8 kwi 21:37
martyna: dzieki
8 kwi 21:45