matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartości liczbowe wyrażeń algeb.
mika:
1. a
2
−3a+1 dla a=−4 2.1+x(x+4) dla x=−11 3. x−2y dla x=1 i y=−1 4. 2x
2
−y(x+1) dla x=−2 i y=5 5. (m+1)(n−2) dla m=2 i n=1
8 kwi 19:13