matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
minio:
2−n
dany jest ciąg (a
n
) określony wzorem a
n
=(−1)
n
dla n≥1. Oblicz a
2
i a
5
.
n
2
8 kwi 19:06
Eta:
podstaw do a
n
, n= 2 i wyznacz a
2
=....... n= 5 i wyznacz a
5
=.....
8 kwi 19:12