matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz uklady rownan
Monia:
x+y
y
a)
+
=−2
3
5
2x−y
3x
4
−
=
3
4
5
b)
x+1
=5
y+2
3(2x−5)−4(3y+4)=5
8 kwi 19:00
esiu:
zrobi ktos?
9 kwi 22:46
Jack:
wymnóż sobie przez 15... potem albo meotdą przeciwnych współczynników albo wyznaczania rozwiąż.
9 kwi 23:02