matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
olqua:
Wyznacz sinα, cosα, ctgα przy założeniu a=4, tgα=
8
15
8 kwi 16:40
Eta:
2a
tgα=
2b
8
8
=
to b= 7,5
2b
15
c
2
= a
2
+b
2
= 16 +56,25= 72,25 c=
√
72,25
= 8,5
a
sinα=
=.......
c
b
cosα=
=......
c
b
ctgα=
=........
a
8 kwi 19:09