matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametr
jogi:
oblicz dla jakich wartości parametru m suma odwrotności rozwiązań równania x2+2x−(m2+1)=0 jest największa.
8 kwi 15:34
nowy:
?
21 cze 17:43
Janek191:
x
2
+ 2 x − ( m
2
+ 1) = 0 Δ = 2
2
− 4*1*( − m
2
− 1) = 4 + 4 m
2
+ 4 = 4 m
2
+ 8 > 0 dla dowolnego m ∊ R
1
1
x
1
+ x
2
− b
a
b
+
=
=
= −
=
x
1
x
2
x
1
*x
2
c
a
c
−2
2
=
=
− m
2
− 1
m
2
+ 1
Ten ułamek jest największy, gdy jego mianownik jest najmniejszy , czyli dla m = 0
21 cze 18:24
k:
8+4m
3
>0
2 kwi 19:57
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick