1/8
proszę pomóżcie: Ujemnych wyrazów ciągu określonego wzorem an=n2−2n−24 jest:
a. 5
b. 6
c. 7
d. 10
8 kwi 09:39
Bogdan:
rozwiąż podaną w zadaniu nierówność
8 kwi 09:42
proszę pomóżcie:

D=4−4*1*(−24)=100
P{D}=10
n
1=−4 n
2=6
na rysunku graficznie rozwiązane
to wychodziłoby że 10 czyli odp D
czy tak?
8 kwi 09:53
Bogdan:

Są tu narzędzia do rysowania.
n ∊ (−4, 6)∩N
+ ⇒ n ∊ { .... }
8 kwi 10:11
proszę pomóżcie: i co z tym dalej?
8 kwi 10:20
seba: pomoże mi ktoś?
9 kwi 17:17
Wydi: Wszystko już Ci przecież "wyłożył na talerzu" Bogdan
n∊<1;6) czyli a1 a2 a3 a4 i a5
9 kwi 18:00
seba: dobra już zrozumiałem
n≥1
stąd macie ten przedział <1,6)
9 kwi 18:25