matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1/4
proszę pomóżcie:
1
Jeżeli a=0,(3), b=0,(31), c=
to:
3
A. a=b B. a=c C. a<b D. b=c I dlaczego?
8 kwi 09:12
Bogdan:
3
1
33
0,(3) =
=
=
9
3
99
31
0,(31} =
99
1
33
=
3
99
8 kwi 09:22
proszę pomóżcie:
dziękować
8 kwi 09:28