FUNKCJE chyba latwe ale nie dla mnie
Marta x: Punkty A=−1,−2 i C=2,2 sa dwoma wierzcholkami trojkata rownobocznego ABC.Wysokosc trojkata jest
rowna?
Ile pkt wspolrzednych ma prosta o rownaniu y=−x+3 z okregiem o srodku w poczatku ukladu
wspolrzednych i promieniu 1?
7 kwi 22:41
kalafiorowa: | | a√3 | |
oblicz dlugosc odcinka AB=a, wysokosc trojkata rownobocznego wynosi |
| |
| | 2 | |
y=−x+3
wyznaczasz rownanie okregu o srodku w punkcie (0,0) i promieniu 1: x
2+y
2=1
jezeli masz obliczyc ile pkt wspolnych ma ta prosta z okregiem to musisz zrobic uklad rownan:
rownanie prostej i rownanie okregu
7 kwi 23:01