matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste
Madzia:
ile to jest (x+1)
2
7 kwi 21:50
Eta:
zastosuj wzór (a+b)
2
= a
2
+2ab +b
2
lub (x+1)
2
=(x+1)(x+1)=...... wykonaj mnożenie
7 kwi 21:53
kiki:
(x+1)
2
= x
2
+2*x*1+1
2
=x
2
+2x+1 i teraz masz funkcje kwadratowa z delty wylicz
7 kwi 22:02