matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
kiki:
jeseli suma n poczatkowych wyrazow ciagu c
n
jest okreslona wzorem s
n
= n
2
+ 3/n, to 3 wyraz tego ciagu jest rowny?
7 kwi 21:47
kiki:
jeżeli*
7 kwi 21:55
xyz:
a
3
=s
3
−s
2
s
3
=3
2
+1=10 s
2
=2
2
+1,5=5,5 stąd a
3
=10−5,5=4,5
8 kwi 21:35