POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
lol:

trzeba oliczyc odcinek c tak zeby pole△MNL bylo wieksze od pola △LNO o 3 razy
7 kwi 21:11
7 kwi 21:13
ola: PΔLNO= 12*c2
PΔNML=12*(16−c)2
12*(16−c)2=312*c2
7 kwi 21:14
lol: Dziekuje tyle
7 kwi 21:16
lol: a odcinek c ile sie rowna
7 kwi 21:16
ola: trzeba oliczyc odcinek c
7 kwi 21:19
lol: wychodzi mi jakes 18c
7 kwi 21:21
ola: odpowiedź c=4
7 kwi 21:21
lol: obliczyla bysmi to pokolei pliss
7 kwi 21:22
lol: niekumaty jestem cos dzisiaj
7 kwi 21:22
lol: oki juz wiem
7 kwi 21:24
lol: Dziekuje ci bardzo Olu
7 kwi 21:24
ola: obustronnie razy 2
12*(16−c)=3*12*c
obustronnie dzielę przez 12
16−c=3c
c na drugą stronę
16=3c+c
16=4c
c=4
7 kwi 21:25
lol: DZIEKUJE
7 kwi 21:25
lol: MADRA JESTES
7 kwi 21:26