matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilnie potrzebuje pomocy !!!
Seba:
ZAD1 dla jakich wartosci m miejscem zerowym funkcji f(x)=3x−5m+1 jest liczba dodatnia? ZAD2 oblicz pole figury ograniczonej prostymi 2x+y+4=0 i −
1
2
x+y+1=0 oraz osia OY.
7 kwi 20:39