matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jezeli sin ... To wartosc sin^2+cos^2=?
matix:
√
3
−
√
2
Jeżeli sin α =
, to wartość wyrażenia sin
2
α + cos
2
α jest równa ?
√
7
7 kwi 20:20
Typek:
pewnie 1
7 kwi 20:25
matix:
Wiem jaki wynik ma wyjść. Obliczyłem ale nie wiem czy dobrze. sin
2
α + cos
2
α =1
√
3
−
√
2
2
+ cos
2
α =1
√
7
√
3
−
√
2
3−2
1
2
=
=
√
7
7
7
1
cos
2
α = 1 −
7
6
cos
2
α =
7
1
6
+
=1
7
7
7 kwi 20:29