:)
Dziaku: Trygonometria

Prosilbym o pomoc , w zadaniu mam 8 podpunktow ale chcalbym byscie zrobili mi 3
bo niewiem jak sie za nie zabrac, a przy tych 3 podpunktach zrobie erszte napewno. Oto one:
Zad... Okresl zbior wartosc funkcji
1.) f(x) = tg x + 4
2.) f(x) = |tg
2 x − 1|
7 kwi 20:17
ola: zad 1 narysuj wykres tgx i przesuń go o 4 jednostki w górę i odczytaj zbiór wartości
7 kwi 20:19
Dziaku: Hmm no mam narysowany bo robiliscie w kalsie na papierze milimetrowym, czyli tu zbior wartosci
jest x∊ R gdyz tangens na 900 je wznosi w neiskonczonosc, dobrze? a jak resze?
7 kwi 20:22
Dziaku: ?
7 kwi 20:30
Dziaku: Ponawiam
7 kwi 21:23
ola: drugie watrość bezwzględna jest zawsze ≥0
czyli Y=<o;+∞)
7 kwi 21:26