matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!
ka_sia:
PROSZE WIE KTOŚ JAK ZROBIĆ TO ZADANIE? TO WAŻNE
Ciąg(a,b,c) jest arytmetyczny i a + b +c = 33. Ciąg (a, b+3, c+13) jest geometryczny. Oblicz a, b i c
7 kwi 19:42
driver:
a+b+c=33 b−a=c−b
b+3
c+13
=
trzeba rozw. ten ukł. równ.
a
b+3
7 kwi 20:39