matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
rafii:
Jaka będzie pochodna funkcji
1
f'(x) =
x
2
−2x
Proszę o pomoc
7 kwi 19:38
rafii:
Pomoże ktoś
7 kwi 19:55
rafii:
7 kwi 20:15
rafii:
?
7 kwi 20:42
Eta:
−1
−(2x−2)
f
'
(x) =
*( x
2
−2x)
'
=
=.........
(x
2
−2x)
2
(x
2
−2x)
2
7 kwi 20:46
rafii:
jeżeli mogę zawrócić głowę to co muszę zrobić aby wyznaczyć przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji
7 kwi 20:58