matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
BŁAGAM POMÓŻCIE
Olka :
Rozwiaż równania PRoSZĘ a) dwie piąte (3−x)=−2 b)trzy czwarte(2−3x)=−6 c)jedna piąta(x−3)=9−x d)0,6+xpodzielić przez 2=x+1
7 kwi 19:08
Olka :
,Błagam Pomózcie prisssssss
7 kwi 19:28
kropka:
możesz to bardziej zrozumiale napisać? tutaj obok masz wszystko co będzie ci do tego potrzebne
7 kwi 19:33
Olka :
2 − (3−x)=−2 5 3 − (2−3x)=−6 4 1 − (x−3)=9−x 5 itd
7 kwi 20:28