matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
14
XxX:
pierwszy wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 12 i jest trzy razy mniejszy od wyrazu drugiego. ile wynosi roznica tego ciagu?
7 kwi 17:00
rademenes:
a
1
=12 a
2
=3*12=36 r=a
2
−a
1
7 kwi 17:21