matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
13
XxX:
w trapezie ABCD w ktorym AB||CD przedluzono boki BC i AD do przeciecia w punkcie O. dlugosci odcinkow wynosza: |AD|=4 , |OD|=5 , |BC|=4
1
3
wtedy ile jest rowna dlugosc OC?
7 kwi 16:43
aga:
tw. talesa
4
1
4
3
=
5
IOCI
65
IOCI=
12
7 kwi 17:30