matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
13
XxX:
ile wynosi promien okregu wpisanego w kwadrat o przekatnej d=6
7 kwi 16:41
Tomek1990:
d=bok*
√
2
prmień okregu będzie połową boku kwadratu z tego wynika, że R=6/
√
2
*1/2 R=3
√
2
/4
7 kwi 16:58