matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
12
XxX:
liczby x−1,2x,x+3 sa kolejnymi wyrazami ciagu arytmetycznego. oblicz x
7 kwi 16:31
M:
25 kwi 06:15
M:
18 maj 21:41
LESZEK:
a
n
= (a
n+1
+ a
n −1
)/2⇒ 4x = 2x+2⇒ x=1
18 maj 22:10