| ||||||||
Ω= | ||||||||
| ||||||||
Spośród 6 dziewczyn losujemy 3 : | i potrzebujemy rozlosować jeszcze 2 bilety dla | |||||||
| ||||||||
pozostałej części klasy (14 osób) | ||||||||
|
| |||||||||||||||
A= | * | |||||||||||||||
| mocA | ||
P(A)= | ||
| mocΩ |
| ||||||||
Ω= | ||||||||
| ||||||||
Spośród 6 dziewczyn losujemy 3 : | i potrzebujemy rozlosować jeszcze 2 bilety dla | |||||||
| ||||||||
pozostałej części klasy (14 osób) | ||||||||
|
| |||||||||||||||
A= | * | |||||||||||||||
| mocA | ||
P(A)= | ||
| mocΩ |