matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
ola:
prozę o pomoc w robieniu zadania
Na bokach trójkąta równobocznego ABC tak wybrano punkty E, F , D że AE= BF=CD=1/3 AB a) Udowodnij że trójkat EFD jest równoboczny b) Udowodnij że DE⊥ AB, EF⊥ BC, DE⊥AC
7 kwi 16:13
ola:
proszę o pomoc w rozwiązaniu
7 kwi 16:35
M:
29 wrz 20:46