Piszę ponieważ jutro mam poprawę poprawy ( Osteteczny sprawdzian który zaważy na mojej ocenie
końcowej 1/2 )
Na sprawdzianie miałem takie oto zadania
http://w751.wrzuta.pl/obraz/92BR95CtAIY/matma − można powiększyć klikając na zdjęcie.
z Ostrosłupów i nie mogę sobie z nimi poradzić.Był bym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś by mi
pomógł rozwiązać chociaż z 2 zadania z tej kartki.
z góry dziękuję wszystkim pomocnym duszyczką.

| √3 | h | 2h | ||||
tg30o= | = | = | ||||
| 3 | 1/2 * r | r |
| 1 | ||
Pole przekroju to Pp= | *h*r=48√3
| |
| 2 |
Ale kurde ja nie ogar z matmy jestem max xD