matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
krzysztof:
liczby 5 i −7 są odpowiednio pierwszym i drugim wyrazem ciągu geometrycznego o ilorazie?
7
5
12; −2;
:
5
7
zrobiłem tak: a1=5 a2=−7 a2=a1+q 5+q=−7
7
q= −
5
tak?
7 kwi 11:13