matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1,5 i -0,75 to potegi
LeChu:
Oblicz : 1. (
3
√
49
)
1,5
1
2. (
)
−0,75
16
Prosze o rozwiazanie i wyjasnienie za 1h mam z tego egzamin ; (
7 kwi 08:31
Edek:
1.
3
√
49
=49
1/3
(49
1/3
)
3/2
=49
3/6
=49
1/2
=(7
2
)
1/2
=7
1
1
2. (
)=(
)=2
−4
16
2
4
(2
−4
)
−3/4
=2
3
=8
7 kwi 09:24