matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Agnes:
Rozwiąż równanie 2*2
3
*2
5
*...*2
2a−1
=16
36
, gdzie nεN. Proszę pomoc
6 kwi 20:31
Jack:
16
36
=2
4*36
2*2
3
*2
5
*...*2
2a−1
=2
4*36
1+3+5+...+(2a−1)=4*36
6 kwi 20:36