POMOCY
ela: Suma wszystkich współczynników wielomianu W(x)=(2x23−3x15)2010(po uporządkowaniu )
wynosi np 0, −1 , 1 220333 2025
6 kwi 19:42
Eta:
suma współczynników W(x) = W(1)
więc W(1) = (2 −3)2010= (−1)2010= −1
6 kwi 19:48
Julek:
Suma współczynników to
W(1) = (2 − 3)2010 = (−1)2010
wiedząc, że potęga 2010 jest liczbą parzysta, prawdziwe jest to, że
(−1)2010 = 1
I tyle wynosi suma współczynników
6 kwi 20:18
Eta: Sorry , za niepotrzebnie napisany minus przy jedynce

oczywista − oczywistość ,że ( −1)
2010=
1
6 kwi 21:18