matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie Clapeyrona
Piotr:
Jak przekształcić wzór żeby wyszło T? pV=nRT
6 kwi 19:36
Eta:
pV
T=
nR
6 kwi 19:38
Mateusz:
pV
podzielic prez wspołczynnik przy niewiadomej czyli nR otrzymasz T =
nR
6 kwi 19:39