sumadługości i szerokści
pppp: suma długości i szerokości prostokąta wynosi 16,5 znajdż wymiary tegoprostokąta jeżelijego
obwód jest róny 33 cm
6 kwi 19:28
Eta:
popraw treść zadania
6 kwi 19:32
kasia: Suma długości i szerokości prostokąta wynosi 16.5 cm znajdż wymiary tego prostokąta jeżeli jego
obwód jest równy 33 cm.
6 kwi 19:39
Eta:
To niemożliwe , takich prostokątów jest nieskończenie wiele
Moż pole = 33
6 kwi 19:40
kasia: niestety obwod

dobrze pzrepisałam
6 kwi 19:41
Eta:
a+b= 16,5
Ob= 2a+2b= 33 => a+b= 16,5
czyli takich prostokatów jest niesk. wiele
np: a= 1 b= 15,5 ... a= 5, b= 11,5 ..... a= 2 b= 14,5 .......
6 kwi 19:44