matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kamil:
witam, potrzebuje malej podpowiedzi, mam trojkąt prostokątny, dane: BC=2 i sinα=1/4, musze obliczyc AB i AC. jak sie do tego zabrac, potrzebuje podpowiedzi to podobne zadania zrobie sam, dzieki.
6 kwi 19:09
kija:
sinα=
BC
AC
=
1
4
6 kwi 19:16