matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
ela4:
1
2
1
Liczba
log 4+
log 8 jest równa np; log 8 ,32 ,
, 2
2
3
2
6 kwi 19:08
Eta:
1
1
log4=
log2
2
= log2
2
2
2
2
2
log8=
log2
3
=
*3log2= 2log2
3
3
3
więc log2+2log2= 3log2= log2
3
= log8
6 kwi 19:16