matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dankaa1004:
Jaka jest wartość tgα, jeżeli cosα =
1
3
i α ∊ (0;90stopni}
6 kwi 18:51
zło:
2*
√
2
π
tgα=∫
dx całka w granicach od 0 do
a tak na serio to wyznaczamy z 1
√
1−x
2
2
trygonometrycznej sinα, a sinα/cosα=tgα.
6 kwi 19:07