matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy
Ada:
3x+1
czy to tak? Sporządź wykes funkcji określonej wzorem: f(x)=
x
y=ax+b y=3+x x=3+y no i chyba coś nie tak ?
6 kwi 18:01
Godzio:
3x+1
1
f(x) =
=
+ 3
x
x
1
narysuj wykres
przesunięty o wektor v[0,3]
x
6 kwi 18:03
Jack:
y=3+
1
x
6 kwi 18:03